Mot PMS och dålig hy.

 
I går var jag och letade efter min PMS räddande naturmedicin, Femal Balans som inte går att få tag i för tillfället 😦 Men som tur var hittad jag en duktig kvinna i ett naturapotek på kungsgatan som hjälpte mig och berättade att nattljusolja har god inverkan vid PMS problem, jobbar hormonutjämnande och är även hjälper huden,, winwin lixom! Så nu ska jag prova den och se hur det känns!!!
Älskar naturens krafter 😍
 
 
 
Här kommer info om växten, från www.nattljusolja.nu
 
 
 

Nattljusolja kallas i vissa former även för jättenattljusolja och kommer från växten nattljus. Oljan som utvinns anses ha många goda egenskaper för till exempel kvinnor med PMS och klimakteriebesvär, vid lindrande av allmänna hudproblem, mot astma, ledgångsreumatism och många fler åkommor. Den vanligaste metoden för att tillgodogöra sig nattljusoljans läkande egenskaper är genom kosttillskott av olika slag. Oljan kan också tillföras genom att appliceras direkt på irriterade hud.

Utvinnandet sker genom att man kallpressar frön från den nordamerikanska nattljusväxten som också kallas för jättenattljus.

Nattljus har använts under långa tider som en del av traditionell örtmedicin. Man använde då ofta hela växten och pressade fram vätska ur den. Dess främsta egenskaper ansågs ursprungligen vara dess lugnande och smärtstillande verkan. På senare tid har man dock upptäckt fler välgörande egenskaper hos den utvunna oljan, i västvärlden har den använts både vid sköra slemhinnor och mot akne.

Växten nattljus är en art i familjen dunörtsväxter. Från början kom den från östra Nordamerika och Mexiko men har senare importerats till Europa. Den växer numera på åtskilliga platser i Sverige. Främst kan man hitta den där det är stenigt och torrt. Vägrenar och industriområden är ställen där det kan vara säkrast att få syn på denna växt.

Det centrala ämnet i nattljusoljan är gammalinolensyra (GLA). Dess främsta egenskap är att den verkar lugnande på olika processer i kroppen och är därför användbar vid hudirritationer som till exempel eksem, psoriasis och akne. Ett moget frö av nattljuset består upp till en tiondel av GLA. Hudåkommor som eksem, psoriasis och akne förvärras ofta av torr hud som kan orsaka klåda, sprickor och hudirritationer. Nattljusoljan går in och stärker hudens egen skyddsbarriär och bygger upp huden vilket motverkar de inflammationer som kan uppstå.

Gammalinolensyra bildas normalt sett av kroppen själv. Kvinnor med postmenstruala symptom (PMS) har enligt studier visat sig ha svårt att bilda GLA. Anledningen är att kvinnan under den tiden i månaden får brist på det enzym som står för produktionen av GLA. Under PMS kan det därför vara viktigt att få i sig ett naturligt tillskott av GLA. Det effektivaste är kosttillskott med nattljusolja. Ämnet GLA kan även hittas i andra växter som gurkört och svarta vinbär.

💘

Kommentera här: